Over

Jouw Gezonde Voeding

Jouw Gezonde Voeding is gespecialiseerd in het traceren, aanpakken en in evenwicht brengen van hormonale disbalansen, voor een vitale en energieke toekomst. Het natuurlijk genezend vermogen van jouw lichaam wordt gestimuleerd door het op alle niveaus te voeden met dat wat het nodig heeft.

 

De missie is het creëren van bewustwording over wat gezonde voeding voor het lichaam doet: het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam wordt gestimuleerd. Jouw Gezonde Voeding wil inzicht bieden in het positieve effect van de juiste voeding op zowel mentaal als fysiek niveau: oftewel letterlijk en figuurlijk lekker in je vel. 

Even voorstellen

Mijn naam is Jo An van der Schoot, oprichtster van Jouw Gezonde Voeding & ervaringsdeskundige. Jouw Gezonde Voeding is ontstaan nadat er bij mij een te snel werkende schildklier werd geconstateerd [ziekte van Graves], met een hormonale disbalans als gevolg. Ondanks dat ik me mijn hele leven actief bezig heb gehouden met voeding en koken, was deze hormonale kwestie voor mij onbekend terrein en ben ik mij gaan verdiepen in hoe ik mijn schildklierproblemen onder controle kon krijgen. Dit was hét begin van mijn ontdekkingsreis op het gebied van voeding, hormonen & gezondheid. 

Omdat er zoveel [tegenstrijdige] informatie te vinden is, ben ik de opleiding Natuurvoedingsadviseur gaan volgen. Zo ben ik te allen tijde in staat om zelf te onderzoeken welke rol voeding kan spelen in een specifieke situatie.  

Door de kennis in de praktijk toe te passen, ervaar ik dagelijks het positieve effect van natuurvoeding op mijn lichaam: ik ben zo goed als klachtenvrij, ik gebruik minder medicatie, ik ben duurzaam gewicht verloren én voel mij energiek.

“Geen dieet, geen calorieën tellen maar jouw lichaam simpelweg voorzien van kwalitatieve voeding voor een blijvend resultaat.” 

Deze voordelen gun ik iedereen, met of zonder schildklierstoornis! Daarom besloot ik door te leren voor ‘Trainer Hormoonfactor’ en te leren over de invloed van voeding, beweging en ontspanning op de hormonale balans.

Als ‘Trainer Hormoonfactor’ zoek ik naar de oorzaak van uiteenlopende klachten, aangezien veel klachten gerelateerd zijn aan een disbalans van je hormonen. Met het aanpassen van je voedingspatroon breng je deze weer in evenwicht, voor een gezonde en energieke toekomst.

Een levensstijl [blijvend] veranderen, blijkt in de praktijk voor velen niet gemakkelijk. Om de cirkel rond te maken ben ik daarom inmiddels ook gecertificeerd ‘Mental Coach’. Hierdoor ben ik in staat om te onderzoeken wat dieperliggende behoeften en verstorende gedragspatronen zijn bij het veranderen van de levensstijl. Door deze behoeften en patronen in een nieuw perspectief te plaatsen is een blijvende verandering op mentaal, fysiek en emotioneel niveau mogelijk.

HBO Trainer Hormoonfactor

HBO Trainer Hormoonfactor (2014-2015)

Een Trainer Hormoonfactor begeleidt mensen op deskundige wijze en laat zien hoe hormonen de gezondheid beïnvloeden. In de opleiding Trainer Hormoonfactor wordt onderwezen hoe kleine aanpassingen in de levensstijl grote verschillen kunnen maken en hoe je zorgt voor balans in je hormonen.

HBO Mental Coach

HBO Mental Coach (2020-2021)

Een Mental Coach is een inspirerende motivator en weet hoe je mensen kunt coachen om het beste uit zichzelf te halen. In de opleiding wordt aangeleerd hoe je mensen goed kunt begeleiden, ook als ze worstelen met bijvoorbeeld een gebrek aan zelfvertrouwen, angsten of werkdruk, of het moeilijk vinden keuzes te maken.

HBO Natuurvoedingsadviseur

HBO Natuurvoedingsadviseur (2013-2014)

Een Natuurvoedingsadviseur begeleidt individuen of organisaties naar een vitaal en gezond voedingspatroon. De Natuurvoedingsadviseur is een klankbord en een gids en begeleidt mensen in het maken van bewuste keuzes die leiden tot een vitale leefstijl.

Visie JGV

Jouw Gezonde Voeding draagt bij aan het onder de aandacht brengen van hormonale klachten, wat zijn het en wat kun je er zelf aan doen? Door bekendheid te geven aan hormonale problemen en een aantal simpele aanpassingen in het leefpatroon aan te bieden om deze klachten te elimineren, maakt Jouw Gezonde Voeding Nederland een stukje bewuster en gezonder.

Inspirerende Recepten

– bewijs dat gezonde voeding óók lekker en eenvoudig kan zijn –